Portret van koning Willem-Alexander

Het portret van koning Willem-Alexander hangt nu in de raadzaal van het gemeentehuis in Nunspeet. Het is officieel onthult in aanwezigheid van de raadsleden de pers mijzelf en uiteraard de burgemeester van Nunspeet dhr. Hemmen. Een mooi portret van Willem-Alexander in de functie van staatshoofd. De lijst is afgewerkt met bladgoed, wat mooi past bij het geel van het lint.
Op de achtergrond een impressie van het Paleis op de Dam in Amsterdam.

 


Persbericht Gemeente Nunspeet d.d. 28 januari 2016

 

Schilderij met portret koning Willem-­Alexander onthuld

 

Het schilderij met daarop koning Willem­Alexander is donderdagavond 28 januari voor de raadsvergadering door burgemeester Van Hemmen onthuld. Dit deed hij samen met kunstenares Mat Kissing uit Amsterdam, die het schilderij heeft gemaakt. Het portret van de koning hangt in de raadszaal achter de stoel van de burgemeester.

 

Mat Kissing is een inspirerende portretschilder. Van jongs af aan tekende ze liever elfjes en poppetjes met kleurpotloden, dan dat ze met poppen speelde. Tegenwoordig is Mat niet meer weg te denken uit de kunstwereld. Ze was o.a. winnares bij het televisieprogramma ‘Sterren op het Doek’, en doet mee aan verschillende schildercompetities. Ze heeft zelfs onze drie kroonprinsesjes geportretteerd. Na een oriënterend bezoek aan haar atelier voor de Kunstadviescommie voldoende reden om van mening te zijn dat zij de gewenste uitstraling goed kan aanvoelen en verbeelden.